Connect with us

אוכל

עוגת גבינה אפויה קלאסית ומפנקת וקינוחי כוסות

פורסם

ב-

מתכון לעוגת גבינה אפויה:
(מתאים לתבנית קוטר 24)

מרכיבים:
7 ביצים בטמפרטורת החדר
1 ורבע כוס סוכר
1 שמנת חמוצה %27( של פעם(
750 גרם גבינה לבנה %9
2 כפות פודינג וניל
5 כפות קורנפלור
2 שקיות סוכר וניל

אופן הכנת העוגה:
את הביצים נוציא מראש מהמקרר לשעה (חובה בטמפרטורת החדר ולא קרות).
בתנור נשים תבנית עם מים ונחמם את התנור ל-170 מעלות.
מתחילים בהפרדה של הביצים לחלבונים(לבן) וחלמונים (צהוב).
מקציפים את החלבונים ובהדרגה מוסיפים את הסוכר עד לקבלת קצף יציב.
בקערה שנייה מערבבים את החלמונים היטב ומוסיפים את שאר הרכיבים:
שמנת , גבינה , קורנפלור פודינג וניל והסוכר וניל לערבב היטב שלא יהיו גושים.
לאחד עם קצף החלבונים בתנועות קיפול עד שהכל אחיד.
להעביר לסיר ג’חנון מרופד עם נייר אפייה ומשומן מעט.
להתחיל באפיה ראשונה של חצי שעה ב170 מעלות ולאחר חצי שעה להנמיך את המעלות ל150 ולהוסיף עוד חצי
שעה של אפייה.

חשוב מאוד!!!!
לא לפתוח את התנור בזמן אפייה , ובגמר האפייה להשאיר את התנור מכובה וסגור לעוד שעה וחצי.
לאחר מכן להעביר למקרר להתייצבות של לילה.

ניתן לקשט עם אבקת סוכר מעל או עם קרם שמנת:
1מיכל של שמנת מתוקה 250 מ”ל
רבע כוס חלב
ו2 כפות פודינג וניל
לערבב היטב עד להתייצבות ולקשט את העוגה.

בתאבון:)

מתכון לקינוחי כוסות גבינה

רכיבים לקרם גבינה:
1 מיכל שמנת להקצפה 250 מ”ל
2 כפות פודינג וניל
2 כפות גבינת שמנת %30

אופן הכנה:
להקציף הכל יחד עד לקבלת מרקם יציב.

רכיבים לבצק פריך פירורים:
100 ג’ חמאה
4 כפות אבקת סוכר
1 ביצה
קורט מלח
כוס ורבע קמח
חצי כוס קמח שקדים (שקדים טחונים דק)
שליש כוס קורנפלור
כפית אבקת אפייה

אופן הכנה:
בקערת המיקסר לערב חמאה חתוכה לקוביות + סוכר + קמחים לתערובת פירורית.
להוסיף את שאר המרכיבים ולאחד על לקבלת בצק.
להעביר למקרר לשעה ולאחר מכן לשטח את הבצק על נייר אפייה ולהעביר לתנור ל180 מעלות עד לקבלת גוון זהוב.
לצנן ולפורר את הבצק לפירורים.

הרכבת הקינוח:
בכוסיות / קינוחיות לשים כמה כפות מהבצק פירורים ולזלף מעל את קרם הגבינה.
ניתן לקשט בשכבה נוספת של פירורים / תותים / פירות יער.

מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי ולעקוב אחרי באינסטגרם

 

ניוז דסק ישראל עושים הסברה ביחד שתפו:
פרסומת

אוכל

במיוחד לשבועות – מתכון לקיש מנגולד וגבינה בולגרית

פורסם

ב

מתכון לקיש מנגולד וגבינה בולגרית
(מתאים לתבנית /רינג קוטר 20-18 על גובה 4 )

בצק פריך מלוח:
250 ג’ קמח
6 ג’ מלח
8 ג’ סוכר
165 ג’ חמאה קרה חתוכה לקוביות
40 ג’ מים

לעבד בקערת המיקסר עם וו גיטרה את כל המרכיבים למעט המים למרקם חולי ולאחר מכן להוסיף את המים עד
לאיחוד הבצק ולעצור את פעולת המיקסר.
להעביר את הבצק לרינג ולעטוף איתו את כל הרינג כולל שוליים ולהוריד שאריות. להעביר למקפיא לחצי שעה.

מלית המנגולד:
בצל בינוני קצוץ
350 ג’ עלי מנגולד
מעט שמן זית לטיגון
150 ג’ גבינה בולגרית
מלח
פלפל לבן/שחור

לטגן את הבצל עד לריכוך , לחתוך את המנגולד כך שיהיה לנו את החלק הלבן והחלק הירוק.
לקצוץ את החלק הלבן ולהוסיף לסיר לאחר שהבצל התרכך , לטגן יחד עד לריכוך ולהוסיף לאחר מכן את החלק
הירוק של המנגולד שחתכנו לרצועות. לתבל ולסגור עם מכסה לכ5 דקות לאידוי הכל יחד.
להעביר למסננת על מנת להוציא את הנוזלים ולקרר.

תערובת רויאל:
250 ג’ שמנת %38
120 ג’ ביצים
מלח
פלפל לבן
שום
בקערה לטרוף את הביצים יחד עם השמנת ולטבל.

להוציא את הבצק מהמקפיא ולסדר עליו את תערובת המנגולד עם הגבינה ולשפוך מעל את תערובת הרויאל.
להעביר לתנור על 170 מעלות כבערך 45 דקות / עד הזהבה מלאה של הקיש.
ניתן להגיש עם סלט ירוק טרי על יד.

שיהיה לכם בתיאבון!!!

מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי ולעקוב אחרי באינסטגרם

ניוז דסק ישראל עושים הסברה ביחד שתפו:
להמשיך לכתבה

אוכל

מהעוגה הזו לא יישאר פירור – מתכון לעוגת גבינה קרה פירורים

פורסם

ב

מתכון לעוגת גבינה קרה פירורים
(מתאים לתבנית קוטר 24)

מצרכים לבצק פריך:
2/1 כוס אבקת סוכר (60 גרם)
כוס וחצי קמח
1 וחצי כפיות אבקת אפיה
100 גרם חמאה קרה
1 חלמון וביצה L
מערבבים את החמאה והסוכר בעזרת וו גיטרה עד למרקם חולי.
מוסיפים את הביצה והחלמון ומערבבים עד לאיחוד ומוסיפים את הקמח והאבקת אפיה עד לקבלת בצק אחיד.
עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך שעה (כי הבצק רך ולא נוח לרידוד)
מחלקים את הבצק ל 2 חלקים 2/1 לפירורי הבצק ו-2/1 לתחתית העוגה.
2/1 ראשון מרדדים לעלה דק , 2/1 שני מרדדים וחותכים לעיגול בקוטר שמתאים לתבנית שבה אופים את הבצק.
אופים את הכל בתבנית במשך 15 דק‘ בטמפ‘ של 170 מעלות.

מצרכים למלית הגבינה :
2 יחידות שמנת מתוקה (500 מ”ל סה”כ)
2/1 כוס סוכר
1 אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
1 גביע שמנת חמוצה %15( 200 מ”ל)
500 גרם גבינה לבנה %5 שומן
1 כפית קורנפלור.
ממליצה להוסיף גרידת לימון למי שאוהבת מקפיץ ממש את הטעם.
מקציפים את השמנת, סוכר ואינסטנט פודינג וניל כשהקציפה יציבה מוסיפים את הגבינות, שמנת וקורנפלור ומאחדים
במהירות נמוכה.

כשהבצק קר מוסיפים את בלילת הגבינות ומפזרים את הפירורים
מכניסים ללילה שלם במקרר.
בהצלחה

מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי ולעקוב אחרי באינסטגרם

ניוז דסק ישראל עושים הסברה ביחד שתפו:
להמשיך לכתבה

מבזקים

פרסומת

Facebook

פרסומת

אולי יעניין אותך גם:

נושאים חמים